Nieuws

Nieuwe mogelijkheden ANLb en voorintekening 2024

Voor het beheerjaar 2024 zijn er nieuwe mogelijkheden voor de doelen Water en Klimaat. Ook is er nog beperkt budget voor nieuwe contracten binnen de leefgebieden Open Grasland en Dooradering.

Wilt u meedoen met het ANLb of uw contract uitbreiden?

Wilt u meedoen, bekijkt u dan eerst de vier stappen op onze pagina Kan ik mee doen met het ANLb?. Daar vindt u ook onze beheerstrategie en beheerpakketten.
Als u na het bekijken nog steeds wilt meedoen, kunt u een afspraak met ons maken.

Digitaal informatie-uur op 2 november 2023

Op donderdag 2 november is er om 20:00 uur een digitale informatiebijeenkomst. Hierin informeren we u over de werkwijze van het Collectief Midden Overijssel, hoe u kunt deelnemen en wat er komt kijken bij het uitvoeren van agrarisch natuurbeheer. Na aanmelding (via info@collectiefmiddenoverijssel.nl) ontvangt u een digitale link om de bijeenkomst bij te wonen. Kunt u niet op deze datum? Meld u dan toch aan; u ontvangt dan een link waarmee u de bijeenkomst later kunt terugkijken.

Inplannen afspraak

U kunt contact opnemen met het secretariaat via secretariaat@collectiefmiddenoverijssel.nl of 06 34 49 75 74 voor het inplannen van een afspraak. Bij het inplannen verzoeken wij u om uw adres- en contactgegevens te vermelden, aan te geven op welk moment u een afspraak wilt inplannen. Het secretariaat is telefonisch bereikbaar op maandag van 9.00 – 16.30 uur en op dinsdag van 9.00 – 12.00 uur.

Mogelijke data en locaties

  • Maandag 13 en woensdag 15 november: Kantoor Collectief Midden Overijssel in Markelo, Goorseweg 5
  • Maandag 20 en dinsdag 21 november: Dorpshuus Heino – Marktstraat 7
  • Maandag 27 en woensdag 29 november: Kulturhus Hoge Hexel – Nieuwe Schoolweg 5
  • Maandag 4 en dinsdag 5 december: Kantoor Collectief Midden Overijssel in Markelo, Goorseweg 5
  • Maandag 11 en woensdag 13 december: Dorpshuus Heino – Marktstraat 7

Voorintekening

Uw wensen en mogelijkheden worden vastgelegd in een zogenoemde voorintekening. In de voorintekening geeft u aan welk beheer u wilt afsluiten voor de beheerperiode 2024 – 2028. CMO kijkt vervolgens of en welke percelen het meest bijdragen aan een efficiënt en effectief agrarisch natuurbeheer. Als er meer wensen zijn dan er budget is, worden keuzes gemaakt op basis van onze beheerstrategie. De voorintekening geeft dus géén garantie dat wij u daadwerkelijk een contract kunnen aanbieden waarmee u gebruik kunt maken van de vergoedingen voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Nadere informatie hierover volgt eind 2023, waarna we een concept beheercontract digitaal aanbieden aan diegenen die in aanmerking komen.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via bovenstaande contactgegevens.

 

Meer nieuws