Nieuws

Agrarisch Natuurbeheer zichtbaar maken middels een sportieve gravelrit door Twente

BoerenNatuur Overijssel, de samenwerkende collectieven in Overijssel, willen aandacht geven aan de zichtbaarheid van het huidige agrarische natuurbeheer. Laten zien wat we doen en hoe we dat doen.

Daarom hebben we aansluiting gezocht bij de laatste Groene Karavaan die vanuit de Provincie Overijssel wordt georganiseerd in Twente. Allerlei activiteiten waarbij groen onder de aandacht wordt gebracht bij inwoners van Overijssel. Natuurlijk hoor agrarisch natuurbeheer daarbij! Laten zien welke grote rol veel deelnemende boeren in Overijssel spelen in het behoud, ontwikkeling en beheer van natuur en biodiversiteit.

Op 15 juli hebben we een sportieve route door Twente uitgezet die op een gravelbike of mountainbike is te rijden. We vertrekken in Denekamp en gaan bij 3 deelnemende boeren langs die ons in het veld laten zien wat zij doen. (Met 84 kilometer dus elke 25 kilometer even een rustmoment ☺.)

Dat wilden we jullie laten weten maar jullie ook de mogelijkheid geven om mee te rijden. Meer informatie en opgave voor deze rit via de website van natuurvoorelkaar.nl.

Herman Nieuwe Weme en Corney Niemeijer (voorzitters van collectieven NOT en CMO) geven in ieder geval het goede voorbeeld. Meld je aan en fiets met ons mee en/of geef dit bericht door. Op deze manier werken we ook aan het beter zichtbaar maken van BoerenNatuur!

Meer nieuws