Nieuws

Nu aanmelden voor extra agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Midden Overijssel in 2025-2028

Wilt u zich als landbouwer of beheerder van landbouwgrond inzetten voor meer biodiversiteit, een gezonde bodem, goede waterkwaliteit of een afwisselend landschap? Meldt u zich dan aan bij Collectief Midden Overijssel. In oktober 2024 vindt de voorintekening plaats om nieuwe beheercontracten agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb) af te kunnen sluiten voor de periode 2025-2028.

Binnen de leefgebieden ‘Open Grasland’ en ‘Dooradering’ is er ruimte voor nieuwe beheercontracten. Ook in de gebieden ‘Klimaat’ en ‘Water’ is nog ruimte, zij het alleen voor deelnemers in de stroomgebieden van Waterschap Drents Overijsselse Delta en Waterschap Rijn en IJssel. Informatie over het werkgebied, de doelen en de beheervoorwaarden vindt u via https://collectiefmiddenoverijssel.nl/anlb/meedoen/.

Persoonlijk gesprek

Heeft u belangstelling? Dan nodigen wij u uit om u aan te melden per mail naar secretariaat@collectiefmiddenoverijssel.nl met uw naam, adresgegevens en telefoonnummer. Bellen mag ook naar het nummer 06-3449 7574. Eén van de medewerkers neemt dan contact met u op voor het inplannen van een voorintekengesprek. In dit gesprek kunt u met een gebiedscoördinator bespreken op welke percelen u mee zou willen doen en met welke beheermaatregelen en oppervlakte.

Huidige deelnemers die hun lopende contract willen uitbreiden, kunnen rechtstreeks contact opnemen met hun gebiedscoördinator of met het secretariaat.

Beheercontract

Het Collectief bekijkt na de voorintekening welke van alle opgegeven percelen het meest bijdragen aan een efficiënt en effectief agrarisch natuurbeheer. Bij een positieve beoordeling worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een beheercontract met een looptijd tot eind 2028.

Meer informatie?

Kijk op www.collectiefmiddenoverijssel.nl of bel met ons secretariaat, 06-3449 7574.

Meer nieuws