Nieuws

Vacature: Specialist boeren KPI/projectleider

Wie wordt op korte termijn onze: Specialist boeren KPI/projectleider (24 – 32 uur per week)

 

Namens BoerenNatuur Overijssel & Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel zoekt Collectief Midden Overijssel een enthousiaste KPI specialist/projectleider die mee wil groeien met onze ambities: ’samen in één loket in Overijssel, Groene en Blauwe diensten, Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb), KPI’s, eco-systeemdiensten en het beschikbaar stellen van sociaaleconomische begeleiding’.

Als jij begrijpt welke rol KPI’s en doelsturing daarin kunnen spelen op het boerenerf dan komen wij graag met jou in contact. Wat ons betreft word jij dan dé specialist boeren KPI en vraagbaak in Overijssel. Jij zorgt ervoor dat wij in de aankomende jaren voor overheden en marktpartijen de beloning van boeren middels KPI’s kunnen verzorgen. Op dit moment hebben we al een aantal KPI projecten lopen en op korte termijn komen daar enkele nieuwe, grote projecten bij.

Wat ga je doen

• Zorgen dat je alles weet en toegankelijk maakt betreffende KPI’s in het landelijk gebied.
• Uitvoering geven aan ons 3-jarige KPI-pilotproject.
• Begeleiding van het project Beloning Duurzame Melkveehouders Overijssel.
• Naast project- en beleidsmatig werk ga je ook hands-on op het erf of bij bijeenkomsten je taak vervullen.
• Waar nodig in samenwerking nieuwe KPI’s ontwikkelen die dienstbaar zijn aan onze doelstelling.

Wat vragen we

Vanuit je rol en persoonlijkheid verwachten we dat je:
• Van nature een teamspeler bent.
• Een intrinsieke motivatie hebt om de biodiversiteit op het boerenland te vergroten.
• Communicatief vaardig bent, zowel mondeling als schriftelijk.
• De boerentaal spreekt en boeren kunt enthousiasmeren.
• Niet terugdeinst bij weerstand, maar juist kunt motiveren en samen naar oplossingen zoekt.
• Sociaal en toegankelijk bent.

Je herkent je daarnaast in het volgende kennis- en competentieniveau:

• HBO werk- en denkniveau in een voor de functie relevante opleiding.
• Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring met projectmanagement.
• Affiniteit met en kennis van de agrarische sector.
• Je bent in staat om ‘het waarom’ van agrarisch natuur- en landschapsbeheer uit te leggen.
• In bezit van een auto en rijbewijs B.

Wie zijn wij

Collectief Midden Overijssel (CMO) verbindt landbouw en natuur en vergroot de biodiversiteit in het agrarisch landschap. Wij werken samen met onze leden, zo’n 320 boeren en grondeigenaren, aan meer biodiversiteit, goede waterkwaliteit, gezonde bodem en een afwisselend landschap. Dit doen we door de uitvoering van de regeling Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb), het organiseren van projecten op het gebied van agrarisch landschapsbeheer en het stimuleren en faciliteren van boeren op weg naar een meer duurzame bedrijfsvoering.

CMO is een organisatie in ontwikkeling. Je gaat deel uitmaken van ons team dat momenteel uit acht personen bestaat. Tegelijkertijd zijn wij de samenwerking naar één loket in Overijssel aan het vormgeven en word je dienstbaar aan de vier daarbij betrokken partijen. In de ontwikkeling naar één loket speel jij uiteraard ook een rol.

Wat bieden wij

Een jaarcontract met, afhankelijk van kennis en ervaring, een salaris van maximaal € 5.092,57 bruto per maand (max. schaal 7, loonpeil 1 juli 2023) bij een 37-urige werkweek. Het CMO heeft de intentie dit bij goed functioneren om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen is van toepassing.

Informatie en jouw reactie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met onze voorzitter Corney Niemeijer via 06-25453008. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met onze kwartiermaker Joop Spijkers: 06–20298077.

Solliciteren op deze vacature kan tot en met 21 juli 2024 door het sturen van je cv en motivatie per email aan: info@collectiefmiddenoverijssel.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 25 juli 2024.

Meer nieuws