Agenda

Veldbijeenkomst kruidenrijke akkerranden

Datum: 

Donderdag 11 juli 2024

Tijd: 

9.30 tot 14.45 uur

Locatie: 

Swifterbant

Deze dag wordt georganiseerd door BoerenNatuur, de overkoepelende organisatie van de Nederlandse agrarische collectieven.

Een overzicht van de dag:

  • Een presentatie over de ecologie achter kruidenrijke akkerranden en hun rol in agrobiodiversiteit. Raymond Klaassen vertelt over natuurlijke plaagbestrijding, ontwikkeling van insectenpopulaties, meten en beoordelen van de kwaliteit van akkerranden en hun rol in akkervogelbescherming.
  • Een excursie naar het bedrijf van Martine Schoone. Daar wordt toelichting gegeven over de keuze voor akkerranden en andere pakketten op het bedrijf. Welke mengsels zijn gebruikt, waar liggen de pakketten? Uitleg testfase en eventueel aan de slag met zelfmonitoringstools die BoerenNatuur Flevoland in samenwerking met Earthwatch wil gaan inzetten bij haar deelnemers.
  • Lunch
  • Aanpak kruidenrijke akkerranden bij collectieven. Collectief Hoeksche Waard en Agrarische Natuur Oost Groningen laten hun beheerstrategie rondom kruidenrijke akkerranden zien. O.a. breedte, mengsel, inzaai, meerjarigheid en onkruidbeheersing komen langs. Er is veel ruimte tot uitwisselen.

Aanmelden kan via deze link.

Direct aanmelden voor deze bijeenkomst: